marți, 10 decembrie 2013

Tabloul mediatorilor autorizati vs Tabloul mediatorilor recomandati

Stimati colegi, circula un  e-mail trimis de la ANPCPPS ( Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons) - o asociatie ca multe  altele din aceasta tara fara nici o legatura cu ANPC-ul ( Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), cu acest continut.

Aceasta asociatie non-profit ofera “posibilitatea” mediatorilor de a aparea in tabloul mediatorilor recomandati de aceasta in domeniul protectiei consumatorului,  conditionand apartitia in acest tablou de indeplinirea a doua  “conditiile” cumulative:
-          autorizarea ca mediator in conditiile legii 192/2006,
-          absolvirea unui curs vocational in domeniul protectiei consumatorului.

Din informatiile detinute acest curs vocational este intocmit tocmai de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Reamintesc ca pentru a media un conflict cu privire la protectia consumatorilor NU este nevoie de nici un fel de curs vocational suplimentar, fiind suficienta  autorizarea obtinuta in conditiile Legii 192/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mai mult decat atat, in domeniul protectiei consumatorului este obligatorie informarea prealabila cu privire la mediere si avantajele ei.

Singurul tablou recunoscut de Consiliul de Mediere este cel de aici.

In urma nenumaratelor sesizari ajunse la Consiliul de Mediere, am convingerea ca va exista un punct de vedere oficial cu privire la acest aspect si ca vor lua masuri in consecinta.

Acesta este raspunsul primit personal de la A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons la e-mailul meu.